ARTkanál aneb umění pod úvalským viaduktem

Díla amatérských i profesionálních úvalských umělců pod viaduktem Devět kanálů, hudba, tvorba na místě…
V rámci akce Zažít Úvaly jinak dne 21. září 2024, připravuje spolek Zachraňme koupaliště premiéru ARTkanálu. Viadukt Devět kanálů je krásná technická památka, skýtá výjimečnou atmosféru, přitahuje a inspiruje.

V jednom oblouku viaduktu budou vystavena díla amatérských i profesionálních úvalských umělců – obrazy, grafiky, plastiky, keramika.

V dalším oblouku poběží na plátně unikátní nekonečná smyčka historických pohlednic Úval.

A v dalším oblouku připravujeme instalaci fotografií na téma V hledáčku je viadukt, které nám zašlou dobrovolníci v rámci výzvy zveřejněné v ŽÚ a na sociálních sítích. Navíc nabídneme i historické fotografie viaduktu a různé kuriozity.

Kdo bude mít chuť, může vytvořit své vlastní dílo křídami na cestě podél viaduktu.

Atmosféru „úvalského Montmartru“ podpoří v průběhu odpoledne hudebníci. A tak si budete moci např. poslechnout snoubení zvuku saxofonu se zvukem projíždějícího vlaku.

A třeba bude i kavárna.

Moc se na vás těšíme. Zapojte se do ARTkanálu a pošlete své fotky úvalského viaduktu už nyní (nejpozději však do 10. září 2024) na jitka.walterova@gmail.com, případně je předejte v obálce označené „ARTkanál“ do obchodu Šuplík v ul. Jiráskova čp. 668. Fotky označte svým jménem, případně názvem a datem pořízení. Pokud hrajete na nějaký nástroj a chtěli byste se zapojit kratším hudebním vystoupením, kontaktujte nás na jana@celakovice.com.

Written by